Alavalikko

Tavarafillariblogi Tavarafillarifoorumi Perhefillarin varusteet ja huolto Mikä ratkaisu turvakaukalon jälkeen?

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of Niklas Niklas 2 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Katselet viestejä 1 - 9 (kaikkiaan 9 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #17605
  Profile photo of Niklas
  Niklas
  Jäsen
  @niklas

  Nyt nuoremman kanssa ollaan käytetty laatikossa Urban Arrow:n omaa sovitinta Maxi-Cosille, joka on toiminut todella hyvin. Koska poika on aika iso tämä tulee kuitenkin jäämään keväällä pieneksi. Tavallinen penkki ei kuitenkaan tässä vielä tule ajankohtaiseksi ja mielellään pojan pitäisi vielä laatikossa selkä menosuuntaan. Liikkumisesta osa on kaupunkiliikenteessä autojen seassa ja joskus tulee kuitenkin äkkinäisempiä jarrutuksia.

  Urban Arrow:n Yepp-adapteri oli ensin mielessä. Mini-istuinhan ei kuitenkaan tue päätä ollenkaan, joten sen asentaminen selkä menosuuntaan tässä vaiheessa ei oikein tunnu turvalliselta kaupunkiliikenteessä.

  Tähän mennessä nerokkain ratkaisu jättäisi olevan BusyBiken tekemä adapteri maxi/juniori-istuimelle, mutta sitä oli tehty vain pieni erä eikä sitä ole enää saatavilla. Jotain samansuuntaista voisi tietenkin tehdä itse. Istuimeksi tähän tarvitaan ilmeisesti Qibbel tai Bobike Classic Maxi. Onko tiedossa muita joista saa jalkatuet irti? Saahan sen tietenkin myös sahaamalla jostain vanhasta maxi-istuimesta jalkatuet.

  Toinen vaihtoehto on rakentaa Yepp miniin jonkunnäköinen niskatuki.

  Tuleeko tästä vielä muita ajatuksia mieleen? Viritelmän mahtumisesta Urban Arrow:n sadekatoksen alle saa lisäpisteitä…

  Mitään yllä mainituista istumista ei taida olla nähtävillä Turussa, joten mahdollisten kiinnitystapojen toteutukset ovat vielä arvailuja. Sama koskee tietenkin myös mahdollisuuksia rakentaa Yepp miniin niskatuki jotenkin järkevästi.

  #17607
  Profile photo of Liikkuva Laatikko
  Liikkuva Laatikko
  Osallistuja
  @liikkuvalaatikko

  Hei,
  Meiltä löytyy kahta tai kolmea erilaista adapteria jolla saat haluamasi tarakkakiinnitteisen kuppi-istuimen kiinni laatikon pohjaan. Tässä yksi adapteri jota (tai vastaavaa) meiltä löytyy hyllystä:
  http://www.yepp.nl/en/accessory/easyfit/

  Ja lisäksi meiltä löytyy tuohon adapteriin sopivana yleensä ainakin Qibbelin, Yeppin ja Bobiken isot kuppi-istuimet. Jalkatukia en ole itse noista kokeillut irroittaa.

  Useimmiten lapset siirtyvät kaukalosta penkille, johon on tarpeen mukaan kiinnitetty tueksi mini- tai maxi -tyyppinen istuin. Urban arrowssahan akku on penkin alla, joten aiheuttaako tuo ongelmia tämän ratkaisun kanssa?

  Ja vielä yhtenä vaihtoehtona on halutun selkä-menosuuntaan -istuimen tekeminen itse paksusta vaahtomuovista (kovertamalla). Meiltä saa myös irrallisia kolmipisteturvavöitä, jotka saa helposti kiinni ainakin vanerilaatikoihin. Urban Arrowssa alaosan saa helposti kiinni haluttuun paikkaan, mutta yläosasta en osaa sanoa.

  Löytyy myös linkkaamasi adapteri mini-istuimille, jos on tarvetta.

  #17613
  Profile photo of Niklas
  Niklas
  Jäsen
  @niklas

  Kiitos, täytyy tutustua tarkemmin noihin. Paras ratkaisu noihin olisi varmaankin ruuvata UA:n lattialle joku sopiva laudanpätkä, jonka päälle kiinnittäisi tuon adapterin? Näin voisi käyttää lattiassa olevia valmiita reikiä ja saisi penkin vielä sopivalle korkeudelle. Adaptereita ja hintoja ei tainnut olla nettisivuilla, mutta voin kysellä tarkemmin kun suunnitelmat tarkentuvat.

  Istuimen haluaisin ilman jalkatukia siksi, että se jalkatuilla olisi niin korkea että se taitaisi tulla UA:n sadekatoksesta läpi. Kun nyt tarkemmin katselin, niin eihän Qibbelinkään jalkatukia ilmeisesti noin vain irroteta? Täytyy varmaankin kysellä miten Busybike oli ratkaissut asian tuossa minun aikaisemmassa linkissä. Jos menee sahaamiseksi voisi mieluummin uhrata jonkun vanhan käytetyn istuimen.

  Juniorin ollessa 7kk ja pään jo vähitellen tullessa ulos kaukalosta (on vähän keskivertovauvaa pidempi) tuntuu siltä että kaukalo loppuu kesken ennen kuin hän on valmis istumaan penkillä. Olet lisäksi oikeassa ettei mini-istuin toimi penkillä akun takia, itselleni tämä ongelma ei tullut mieleenkään

  #17614
  Profile photo of Liikkuva Laatikko
  Liikkuva Laatikko
  Osallistuja
  @liikkuvalaatikko

  Kyllä, meillä on myös valmiita paksusta vanerista tehtyjä ja venelakalla lakattuja adaptereita jotka voi ruuvata suoraan tuonne laatikon pohjaan kiinni. Näitä on käytetty esimerkiksi vauvan kaukalon pikakiinnikettä varten laatikon pohjalla. Kuvaa ei nyt tähän hätään ole, mutta levyn reunat on pyöristetty siten että tarakkakiinnitteinen istuin menee suoraan lyvyyn kiinni.
  Adapterien hinnat tosiaan puuttuvat, mutta ovat noin parin kympin paikkeilla.

  #17655
  Profile photo of ulla
  ulla
  Jäsen
  @ulla

  Meillä oli turvakaukalon jälkeen Bullittin lavalla irtohihnoilla kiinnitetty auton turvaistuin. Sen pystyi halutessaan kiinnittämään joko selkä tai naama menosuuntaan. Naama menosuuntaan yli ylläripylläri kyytiläisen mieleen.
  Kyseinen vanha istuin on meillä täysin ylimääräisenä ja mielelläni laittaisin sen kiertoon hyvään käyttöön. Sen saisi noutamisen vaivalla Helsingistä!

  #17656
  Profile photo of Niklas
  Niklas
  Jäsen
  @niklas

  Kiitos vastauksesta. Olin itsekin miettinyt auton turvaistuinta vaikka en näköjään kirjoittanut sitä.

  Tavarapyörä-asiantuntijalla on myös valikoimissa Babboen taaperoistuin ( http://www.tavarapyora-asiantuntija.fi/Producten/babboe-lisavarusteet-babboe-city-bb000201-taaperoistuin-hopeanharmaa.php ). Tämän ongelma omalta osalta taitaa olla että se menee liian nopeasti pieneksi ison lapsen kanssa, mutta voi olla hyvä vaihtoehto jollekin muulle. Tarkkoja mittoja en tiedä, mutta jos suositus on 8-18 kuukautta uskoisin ettei se oikein mene kaksivuotiaaksi meidän lapselle.

  Ratkaisu on edelleen kehittämättä, mutta alan vähitellen kallistua Qibbelin ja jonkun siihen rakennettavan telineen suuntaan. En ole tarkistusmitannut, mutta UA:n laatikko on aika kapea, joten mikä tahansa istuin ei sinne mahdu. Laatikon takareunassa leveys on ilmeisesti 41cm ja laatikkohan kapenee keulaa kohti. Lisäksi liian korkea istuin ei välttämättä mahdu etuosasta matalan sadekatoksen alle selkä menosuuntaan käännettynä. Tämä on tässä kohtaa ainoa asennustapa, jotta isovelikin mahtuisi yhtä aikaa kyytiin. Pyöränistuimessa olisi lisäksi kallistusmahdollisuus nukkumista varten ja telineeseen voisi rakentaa hieman joustoa niin kyytikin olisi vähän pehmeämpää.

  Turvaistuimen joudumme vielä jättämään teille, Ulla. Vaikka mieli vielä muuttuisi ratkaisun suhteen, en silti usko että sitä kannattaa lähteä Helsingistä hakemaan kun itse olen Turussa ja asiaa sinnepäin ei enää ole yhtä usein kuin joskus aikaisemmin. Kiitos kuitenkin tarjouksesta.

  Jatkan vielä pohdiskelua ja pyrin kyllä päivittämään tännekin päin millaiseen ratkaisun päädymme.

  Jos joku tarvitsee ylempänä mainittua UA:n Maxi-Cosisovitinta, niin sellainen tulee kevään mittaan myyntiin, kuten ehkä tämän keskustelun rivien välistä jo saattoi ymmärtää. Se on kuitenkin sen verran UA:lle suunniteltu että ei ihan helpolla sovi muihin pyöriin.

  #17732
  Profile photo of Tomas
  Tomas
  Jäsen
  @tomasl

  Kiitos hyvistä vinkeistä, samat pohdinnat ajankohtaisia meilläkin.

  Suunnitelmanamme on ollut kiinnittää esikoisellemme nyt lähiaikoina turvakaukalo Workcyclesin Kr8:n laatikon pohjaan hihnoilla. Heppu kasvaa kuitenkin sellaista vauhtia, että kaukalo taitaa jädä auttamatta pieneksi viimeistään kesän aikana, jolloin tuntuisi järkevältä löytää jokin väliratkaisu ennen penkille istuttamista (kesällä ikää vielä alle 12kk). Jokin penkkiin kiinnitettävä istuin vaikuttaisi ehkä järkevimmältä osin tämänkin keskustelun pohjalta. Plussana vielä se, että saman istuimen voisi sitten siirtää normipyörään, kun heppu kasvaa sen verran isoksi, että laatikkopyörämatkailu onnistuu laatikon penkillä ilman erillistä istuinta.

  Minkälaisia kokemuksia muilla on vastaavista ratkaisuista? Onnistuisikohan esim. Bobike classic maxin tai Qibbelin vastaavan istuimen kiinnittäminen turvallisesti Kr8:n penkkiin? Löytyykö esim. järkeviä penkkiin kiinnitettäviä adaptereita?

  #17733
  Profile photo of Niklas
  Niklas
  Jäsen
  @niklas

  Oma projekti on vielä vaiheessa mutta Qibbelin Maxi-istuin (=takaistuin) tarakka-kiinnityksellä näyttää sopivan oman projektiin, jossa lapsi siis matkustaa selkä menosuuntaan laatikon pohjalle kiinnitetyssä istuimessa. Qibbelissä jalkatuet irtoavat irrottamalla kaksi ruuvia / tuki. Tuet kaartuvat istuimen alle, joten saattaa olla että istuimen jäykkyys kärsii hieman irrotuksesta, mutta laatikon pohjalla sillä ei taida olla väliä.

  Tarakka-kiinityksen alle tulee tämäntyylinen adapteri:
  http://hollandbikeshop.com/merk-fietsonderdelen/gazelle-fietsonderdelen/gazelle-bagagedrager/gazelle-bagagedrager-onderdelen/gazelle-adapter-tbv-yepp-maxi-easyfit-tbv-stalen-drager/

  Yeppin omassa adapterissa oli kuvien perusteella jotain, jonka perusteella päättelin ettei se sopisi tähän. Olisikohan ollut niin, että Yepp-adapteria ei sellaisenaan voi ruuvata levyyn kiinni, vaan sen on vielä tarkoitus ottaa tarakan laidoista kiinni, jolloin se ei ratkaise mitään Qibbeln tarakka-adapteriin verrattuna.

  Tämän yhdistelmän voisi periaatteessa ruuvata laatikon pohjaan kiinni. Koska itsellä on Urban Arrow ja sinä on metallilevy pohjalla, ajattelin kuitenkin väsätä jonkun lankun tai vanerilevyn johon kiinnittäisin sen. Tämä osa on vielä vaiheessa, joten siksi en ole vielä saanut tätä valmiiksi. Qibbel on myös suhteellisen leveä, joten sitä ei mahdu kunnolla sovittamaan paikalleen kun UA:n Maxi-Cosisovitin on paikoillaan, joten sovitteluun täytyy varata enemmän aikaa.

  Penkkikiinnitykseen Qibbel tuntuu kyllä aika isolta ratkaisulta. Yhden lapsen kanssa se varmaan voi mennä, mutta vanhemman lapsen viereen sitä ei varmaan saa ainakaan missään kaksipyöräisessä laatikossa, jos tällainen tarve tulee jossain vaiheessa. Olisiko kuitenkin esim. aikaisemmin mainitussa Babboen taaperoistuimessa ajatusta? Sitä sitten tarvittaessa edelleen Babboen lastenistuimeen ( http://www.babboe.co.uk/child-seat.html ), niin olisi edelleen hinnaltaankin edullisempi kuin Qibbel-yhdistelmäni. Kasvuhan onneksi hidastuu yllättävän nopeasti, mutta kun oma juniori oli syntyessään 57cm ja nyt 10,5kk vanhana monen 1,5-vuotiaan pituinen, niin joutuu menemään vähän keskivertoa suuremmilla ratkaisuilla.

  #17980
  Profile photo of Niklas
  Niklas
  Jäsen
  @niklas

  Tämäkin oli näköjään jäänyt päivittämättä, mutta Qibbel toiminut hyvin selkä menosuuntaan keväästä asti. Jos joskus vielä saan aikaiseksi päivitän tähän hieman kuvia.

Katselet viestejä 1 - 9 (kaikkiaan 9 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin