Alavalikko

Tavarafillariblogi Tavarafillarifoorumi Tavarafillari.fi Mitkä perhepyörät testattavaksi Helsingin fillarivirkamiehelle?

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of Jeremias Jeremias 5 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Katselet viestejä 1 - 4 (kaikkiaan 4 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #10676
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Kävin muissa (työ)asioissa juttelemassa Helsingin fillarivirkamiehen Marek Salermon kanssa ja kyselin samalla, miten Bakfietsin hankinta etenee. On kuulemma jäissä, koska Marek oli jäänyt miettimään, mikä olisi hänelle se paras…

  Mistä kehittelimme lounaalla Tavarafillari.fihin mainion testi-idean. Entinen kilpapyöräilijä, nykyinen Helsingin pyöräilyverkoston suunnittelija testaa käytännössä erilaiset perhefillarityypit ja tulokset julkaistaan Tavarafillariblogissa. Testin avulla a) saisi kivasti pantua rinnakkain erilaisia perhepyöriä ja b) fillarivirkamies pääsisi testaamaan, miten hyvin nykykadut ja pyörätiet perhepyörille sopivat.

  Ennen kuin aloitan varsinaisen testipyörien kokoon haalimisen, olisi kiva kuulla ehdotuksia testattavista pyöristä.

  Marek asuu siis Espoossa ja käy töissä Helsingin Kampissa. Ensin hän ajaa kaksi kilometriä 2- ja 4-vuotiaat lapset (yhteensä siis kaksi lasta) kyydissä päiväkodille ja jatkaa siitä 12 kilometriä (muistaakseni) töihin. Nykyisellään hän vie lapset perävaunussa, jättää kärryn päiväkodin pihaan ja jatkaa loppumatkan fillarilla.

  Matkat ovat siis melko pitkiä, mutta eivät mahdottomia. Sinänsä tuo päiväkodin pihaan jäävä perävaunu on tällaiseen käyttöön oikein hyvä ratkaisu.

  Äkkiseltään omat testi-ehdotukset olisivat
  1) Sähköavusteinen kaksipyöräinen laatikkopyörä
  2) Pitkäperäpyörä (tai esim. fr8) kahdella lastenistuimella
  3) Kolmipyöräinen laatikkopyörä + taittopyörä

  Tuleeko muita mieleen? Mitä nimenomaisia pyöriä haluaisitte nähdä Marekin käytössä?

  Alustava ajatus oli, että testin voisi tehdä kesäkuussa ja käytössä voisi olla neljä eri pyörää/systeemiä, kukin aina viikon ajan.

  #10677
  Profile photo of janim.
  janim.
  Osallistuja
  @janim

  Loistava idea! Pidän myös valikoimasta. Toivomuslistalle laitan kuitenkin kolmipyöräisen testaamisen kantakaupungissa. Kolmipyörällä nimittäin kaikki epäonnistuneet kanttikivet ja muut huomaa helpommin.

  #11467
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Tää toteutuu, just juttelin Marekin kanssa. Pyöräsetti ei ole ihan kasassa, mutta ehkei kaikkea ole pakko testata yhteen syssyyn…

  #11475
  Profile photo of Jeremias
  Jeremias
  Jäsen
  @jerrypa

  Tosi hieno homma. Ei muuta kuin isoa kolmipyöräistä isolla lastilla ja pitkää pyörää sähköavulla testiin. 😉

Katselet viestejä 1 - 4 (kaikkiaan 4 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin