Alavalikko

Tavarafillariblogi Tavarafillarifoorumi Tavarafillari- ja perävaunukaupat Perhepyörät maitokauppoihin (tai ainakin lastentarvikeliikkeisiin)!

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of Jukka Jukka 8 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Katselet viestejä 1 - 3 (kaikkiaan 3 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #4117
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Nykyään on vähän sellainen maku, että fillarointia pidetään urheiluna. Pyörä ostetaan a) urheiluvälinekaupasta b) marketin urheiluosastolta c) harrastekaupasta (ts. urheilufillariliike).

  1980-luvulla pyörät olivat työkaluja: ne ostettiin rautakaupasta. 

  Lastenkuljetuspyörä ei ole urheiluväline. Se on kulkuneuvo. 

  Kävin tuossa hiljan pyörähtämässä muutamassa fillariliikkeessä. Kaikissa oli jotain tarvikkeita lasten kuljetukseen, mutta esimerkiksi perävaunuista eivät myyjät tuntuneet kauhean innostuneilta, vaikka ne on käsittääkseni aika kovassa huudossa.

  Mutta eihän se urheilukaupassa näy, kun jengi ostaa lastenvaununsa lastenvaunukaupasta. Ja se on ihan eri meininkiä – jengin mielestä 500 euroa on polkupyörästä (jota voisi käyttää huoletta 10+ vuotta) paljon, mutta lastenvaunuista (joita käytetään 1-3 vuotta) jengi on valmiita maksamaan heittämällä tuon verran, enemmänkin. Meidän yhdistelmävaunut maksoi luokkaa 700 euroa, eikä ne olleet mitenkään erityisemmän kalliit siinä kaupassa. 

  Vähän veikkaan, että perusfillarikaupat ei koskaan tule näistä tavarafillareista älyttömästi innostumaan. Tuota Hollannin-ostosmatkareportaasia kattellessani rupesin kaipaamaan Suomeenkin perhefillarikauppaa, siis jotain sellaista liikettä, joka ottais erikoisjutuksi fillareiden kauppaamisen perheille.

  Mutta kai se eka juttu olis kuitenkin, että lasten kuljetukseen sopiva fillari miellettäis lastenhoitotarvikkeeksi ja ne alkais näkyä niissä paikoissa, joissa perusäidit ja tavisisät liikkuu. Siis marketeissa ja lastentarvikeliikkeissä. Sieltä ne saattais mennä kaupaksi, trikoomieskauppojen takanurkassa ne saa kerätä pölyä rauhassa.

  Tästähän se Classic Biken Vainiokin puhui, kun se vähän arpoi, että kenen kautta se rupeaa Christianiaa ja Triobikeä jakelemaan. 

  Pitkä kelaus, olis ehkä pitänyt kirjoittaa tää tonne blogiin. Mutta mitä ajatuksia, mikä olis luonteva paikka perhefillariostoksille?

  #4118
  Profile photo of Ilkka
  Ilkka
  Osallistuja
  @ilkka

  ”You think nothing of riding home
  in 35 degree heat, with your four year-old on the bike seat, two bags
  of groceries dangling on your handlebars, talking to your partner on the
  phone about dinner – all the while heading up a steep hill and STILL
  being able to growl ”Stay on the right!”
  in three languages at the weaving, gasping tourists on their rental
  bikes whom you just flew past as though they were carved in stone.”

   

  Copenhagenize: 18 ways to know that you have bicycle culture

   

  #4119
  Profile photo of Jukka
  Jukka
  Osallistuja
  @Jukka

  Paras paikka perhefillariostoksille olisi ehdottomasti erikoisliike, missä asiantuntevaa ohjausta ja opastusta ja runsaasti eri malleja ja välineitä koeajettavissa ja kokeiltavissa.

  Tällaisen ongelma vain on aivan jäätävä varstoarvo, logistiikka ja se, että kyseessä on vielä niin marginaalinen toiminta.

  Homma voisi mielestäni toimia seuraavasti:

  Joku pistää pajan pystyyn ja hommaa hyvän tilan jostain riittävän keskustasta. Toiminta-ajatuksena perhe- ja hyötypyöräily kaikessa laajuudessaan. Huoltoa, vuokraustoimintaa ja tarvikemyyntiä (renkaita, istuimia, tarakoita yms. kuormaustavaroita jne….)selkeästi omana bisneksenä, mutta sitten showroom eri pyöräliikkeiden ”kautta” myytäville tavarapyörille eli edustaisi laajasti eri kauppiaita.

  Näin kulut ehkä pysyisivät hanskassa.

  Iso haaste on toki edelleen tuo kulupuoli, koska sopiva keskeisellä paikalla oleva isohko tila on kallis.

Katselet viestejä 1 - 3 (kaikkiaan 3 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin