Alavalikko

Tavarafillariblogi Tavarafillarifoorumi Perhefillarin varusteet ja huolto Sähköpyörien huoltoliikkeitä Helsingissä?

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of teemu teemu 2 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Katselet viestejä 1 - 3 (kaikkiaan 3 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #17925
  Profile photo of Anna N-S
  Anna N-S
  Jäsen
  @nybergan

  Hei,
  Osaatteko suositella pyörien huoltoliikkeitä Helsingissä jotka huoltavat myös sähköpyöriä? Velosport Käpylässä on tuttu ja hyväksi todettu paikka, mutta mitä muita suosittelisitte?

  #17988
  Profile photo of teemu
  teemu
  Jäsen
  @tkarhu

  Taidan itse viedä maanantaina oman tuoreen sähköavusteisen Bakfietsimme Toni & Toniin Kalasatamaan. En ole tykännyt Velosportin asiakaspalvelusta (siellä on ylenkatsottu vanhaa ja uskollista Nishiki-hybridiäni).

  Toni & Tonista näyttäisi olevan ihmisillä hyviä kokemuksia Fillarifoorumilla. En ole aiemmin itse huollattanut heillä, mutta he ovat Shimanon virallinen edustaja Suomessa, myyvät sähköpyöriä. Omassa Bakfietsissä on siis Shimano Steps.

  Töölössä Bike Company myy myös sähköpyöriä. Olen monesti tykännyt heidän työn laadusta ja asiakaspalvelusta, omistaja Kari on pätevä huoltomies.

  #17990
  Profile photo of teemu
  teemu
  Jäsen
  @tkarhu

  Aiemman foorumikeskustelun mukaan Liikkuva Laatikko on huoltanut menestyksekkäästi sähkövikoja. Voisinpa soitella sinne ja kysellä, kun oma pyörä kohta tarviisi ensihuoltoa. Perusteluja alempana.

  Itä-Helsingin pyöräliike myy näemmä tätänykyä mm. Shimano Stepsiä, ja on kait ollut pätevä paikka ainakin edellisen (reilu vuosi sitten kuolleen) omistajan aikoihin.

  Kävin tänään vaihdattamassa Toni & Tonissa vaihdevaijerin. Tekivät työn nopeasti ja ovat pätevän oloisia huoltomiehiä, mutta eivät taida olla laatikkopyöristä kauhean innoissaan. Pitkät ja painavat tavrafillarit kun eivät taida mahtua heidän huoltotelineisiin, eli olisiko homma hankalaa ja epäergonomista. Joku oli samaan aikaan kyselemässä Urban Arrown ronksumisviastaan. Olivat vähän nirsoja palvelemaan tuon asian kanssa. Tai siis kertoivat ystävällisesti ja osaavasti, että vika lienee mekaniikassa eikä moottorissa, mutta eivät olleet kovin innokkaita itse korjaukseen. Fillaristeja on niin moneen lähtöön, että Liikkuva Laatikko alkaa houkuttelemaan näin tuoreena laatikkopyöräilijänä. He varmaan ainakin mielellään työskentelevät tällaisten parissa. 🙂 Toni & Toni ja Velosport vaikuttavat urheilupyöräilijöiden paikoilta. Semmoiseen paikkaan taitaa vaan helposti päätyä, jos omassa pyörässä on keskiömoottoriin perustuva sähköavustus. Oman peruspyörän taidan viedä Pasilan Pyörähuoltoon, mutta heillä sähköpyöräjutut ovat ilmeisesti harvinaisia ja esim. osia tarviisi tilata, mikä vähän vähentää innokkuutta viedä sähköpyörää samaan paikkaan. Niin näemmä vuosi sitten Tonit ovat myös suostuneet korjaamaan Urban Arrowta.

  Mainittakoon tässä myös muutama sana oman pyörän tuunailuista ja tuon katkenneen vaihdevaijerin tapauksesta. Shimano Stepsin 8-vaihteisessa mallissa on elektroniset Di2-vaihteet, joiden piuha kuulemma naksahtaa paikoilleen, kun sitä kiinnittää. Noissa elektronisissa piuhoissa ei kuitenkaan ole minkäänlaista varsinaista mekaanista varmistusta, joka estäisi johtoa irtoamasta, kun piuhasta vedetään. Ja kun lapsia kuskataan, johtojen nykiminen sattui omalle kohdalle ilmeisesti ennemmin eikä myöhemmin. Fiksasin tässä illalla gorillateipillä johdon runkoon kiinni niin, että johdosta vetäessä sen päät pysyvät paikoillaan. Vaikka tällaisista eivät tuolla Toni & Tonissa oikein jaksaneet jutella. Mutta sen kertoivat, että vaihdejohdon vaihtaakseen tarvitsi kuulemma poistaa paitsi ketjusuoja, myös purkaa puolet moottoria (!).

  Tämä nyt ei liity mitenkään sähköihin, mutta penkinaluslaatikko piti hirveää mekkalaa, kun ajoi mukulakivillä. Ei oo sinänsä yllätys, kun rakenne on muutama irtonainen puunpala. Ostin Lohjan Kumi & Matto -nettikaupasta tiivistenauhaa kahta ohuinta laatua (paksuudet 2 ja 4 mm). Askartelin niistä tilkettä ja pehmustetta, jotka toivottavasti auttavat kolinaan. 🙂

Katselet viestejä 1 - 3 (kaikkiaan 3 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin