Alavalikko

Avainsanat: 

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of tonza tonza 6 kuukautta, 1 viikko sitten.

Katselet viestejä 1 - 7 (kaikkiaan 7 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #16916
  Profile photo of Niklas
  Niklas
  Jäsen
  @niklas

  Nyt tuli bongattua netistä tällainenkin (linkki) keksintö. Videon (linkki) perusteella tämä vaikuttaa suht käyttökelpoiselta.
  Ensimmäisenä jäin kuitenkin miettimään onko tämä lain mukaan perävaunu vai tuleeko yhdistelmästä kolmipyöräinen polkupyörä? Jos tämä on perävaunu niin tähän voi tietenkin pistää pari lasta. Toisaalta jos tämän kiinnittäisi Urban Arrow:n kylkeen ja siitä tulisi kolmipyöräinen polkupyörä, niin UA:n omaan laatikoon saisi ottaa pari vanhempaakin lasta tai vaikka aikuisen. Tähän voisi riittää pelkkä sivuvaunun runko, jota myydään erikseen, eikä sitä lasi- tai hiilikuituboksia tarvitsisi ollenkaan.

  #16917
  Profile photo of hulkki
  hulkki
  Jäsen
  @hulkki

  Mielenkiintoinen! Ja mikä parasta, sitä voi käyttää myös ahkiona! https://youtu.be/sgzEqMruEJI

  #18220
  Profile photo of sidebike
  sidebike
  Jäsen
  @sidebike

  Tuli hommattua tällainen.

  Ihan hyvännäköinen kampe omaan silmään, tosin kiinnike ei ole kovin fiksun näköinen kun vaunua ei ole paikallaan. Irroittaminen ja kiinnitys on helppoa.

  Vielä ei ole päässyt kunnolla testaamaan,
  vasta lyhyt siirtoajo (tyhjänä) ja vielä lyhyempi testilenkki takana 1-vuotiaan kanssa. Poika tuntui tykkäävän…

  Suht vakaa paikallaan ja koska vaunu pääsee kallistumaan käännöksissä voi omaa pyörääkin kallistaa eikä tunnu mitenkään kovin yli-/aliohjautuvalta.

  Laitan lisää ajokokemuksia kun alkaa kertymään.

  #18407
  Profile photo of tonza
  tonza
  Jäsen
  @tonza

  Terve,

  Onkos tälläisestä kertynyt kenellekään kokemuksia?

  #18408
  Profile photo of sidebike
  sidebike
  Jäsen
  @sidebike

  Unohtunut kirjoittaa aiemmin, tosin joskus taannoin muistin ja yritin mutta foorumi tais olla nurin sillä hetkellä.

  Anyway, pari kesää nyt rullailtu – vähemmän talvisin kun koppa tuntuu kylmältä paikalta istuttaa kaveri siihen pitkäksi aikaa. Siispä käyttökokemuksia, ensin plussat:

  Ajettavuus on mielestäni hyvä, nivel toimii niinkuin pitää ja suhteellisen ketterästi kääntyy. Lapsen kasvettua voi vähän kaartaa rajumminkin kuin aikaisemmin. Ei myöskään mitenkään hirvittävän raskas, kun virtaviivaisena ilmanvastus on pieni – toki ylämäissä lisäpaino tuntuu (reilu 10kg vaunu ja samanverran kuormaa). Yhden lapsen lisäksi löytyy tilaa ruokakasseillekin. Joskus ollut myös kaksi pikkumiestä kyydissä, mahtuivat ihan mukavasti. Irroittaminen ja takaisinkiinnittäminen on helppoa – tuossa on sellainen linkkupultti millä vanteetkin on usein kiinni rungossa. Plussaa on myös että peli on suht turvallisen tuntuinen, vyöt kun on kiinni niin ei tuolta oikein helposti saa mitään ruuminosaa esim. pinnojen väliin. Lisäksi on mukavaa kun matkanaikana voi vähän keskustella ja seurailla muutoinkin matkustuskumppanin viihtyvyyttä.

  Miinuksena täytyy todeta että itse kiinnike (pyörään laitettava ”vastakappale”) voi olla kyllä haastava sovittaa paikalleen kireästi ja suoraan. Tässä on tosin kuulemma tapahtunut jonkinlaista tuotekehitystä valmistajan mukaan. Kaikkiin pyöriin se ei myöskään sovi – tässä taloudessa 66,6% pyöristä sen saa laitettua mutta muotoiltu takahaarukka ei tuohon sovi. Olen shimmanut prikoilla molempiin runkoihin sopivaksi.
  Tuulilasi voisi olla korkeampi jos sadesuojusta/katetta käyttää kyytiläisen kanssa. Suojusta ei myöskään saa mitenkään lukittua eikä vaunussa ole valmiina mitään selkeätä lukituskohtaa – vaijerilukolla olen vetänyt tolpan ympäri rungostaan jos on pitänyt johonkin pitemmäksi aikaa jättää.

  Kelpo peli omiin käyttötarpeisiin.

  #18409
  Profile photo of sidebike
  sidebike
  Jäsen
  @sidebike

  Vielä piti lisätä että kun olin taannoin valmistajaan yhteydessä kertoi hän että tällaisella sivuvaunulla on voitettu tanskalaisen tavarapyöräkisan ”svajerløbet” kolmipyöräisten sarja 2015 ja että jäljemmin on suljettu kisasta kun ei ole ”tavarapyörä”. Kertoo ehkä omaa kieltään ketteryydestä, keveydestä ja nopeudesta?

  #18410
  Profile photo of tonza
  tonza
  Jäsen
  @tonza

  Hienolta kuulostaa! Itse joutuisin hieman askartelemaan kiinnityksen kanssa kun tuo takahaarukka on sen verran muodoissaan.

  Oletko kiinnostunut luopumaan omastasi? 🙂

Katselet viestejä 1 - 7 (kaikkiaan 7 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin