Alavalikko

Tavarafillariblogi Tavarafillarifoorumi Tavarafillari.fi Tavarafillari-joukkue talvikilometrikisaan?

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of vastavirta vastavirta 1 vuosi, 5 kuukautta sitten.

Katselet viestejä 1 - 15 (kaikkiaan 31 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #16759
  Profile photo of Jaakko Rantala
  Jaakko Rantala
  Jäsen
  @jrantala

  Moi,

  Osallistuin kesällä kilometrikisaan ja tykkäsin siitä, että se oli samalla ajopäiväkirja, että paljonko niitä kilometrejä tulee.

  Nyt ottaisin osaa, mutta työpaikalla ei ole talvikisassa joukkuetta ja sinne ei näemmä muuten pääse mukaan. Laitetaanko pystyyn Tavarafillari-joukkue? Eikö meitä ole monia ajelemassa talvisin???

  #16760
  Profile photo of Jaakko Rantala
  Jaakko Rantala
  Jäsen
  @jrantala

  Linkki unohtui

  Mut en osaakaan laittaa sitä tähän, eli http://www.kilometrikisa.fi on osoite, jos joku ei tiedä tästä.

  • Profile photo of Jaakko Rantala Jaakko Rantala muokkasi tätä vastausta 4 vuotta, 4 kuukautta sitten.
  • Profile photo of Jaakko Rantala Jaakko Rantala muokkasi tätä vastausta 4 vuotta, 4 kuukautta sitten.
  #16763
  Profile photo of vappu
  vappu
  Osallistuja
  @vappu

  Minusta tässä on ideaa, ja henkilökohtaisesti olisin tosi mielelläni olut mukana joukkueessa. Olen ajanut tänä talvena ensimmäistä kertaa päivittäiset matkat (kotoa yliopistolle ja takaisin suuntaansa 5 km), mutta, nyt tulee asian surkea puoli: viime viikko lannisti minut täällä Tampereella, sillä pyöräily oli painajaismaista, päivä päivältä raskaampaa reitilläni.
  Olin jo ehtinyt tulla ihan talvipyöräilyaddiktiksi, se on oikeasti ihanaa, tulee lämmin ja kokonaisvaltaisen elävä olo, eikä siinä ole varsinaisesti mitään huonoja puolia. Paitsi, jos auraus pettää. Upottavassa sohjossa voi olla ihan kiinnostavaa ajaa kerran tai pari, mutta jos sohjossa kiemurtelulle ei ole vaihtoehtoja, alkaa hymy vähitellen hyytyä. Näin kävi minulle Pispalan valtatien ja Pirkankadun kehnon kunnon takia. Ostin eilen bussilipun kuukaudeksi. Tarkkailen tilannetta tästä lähtien jonkin aikaa bussinikkunasta. Toivottavasti vielä tulee houkutus hypätä satulaan ennen kevättä.

  • Profile photo of vappu vappu muokkasi tätä vastausta 4 vuotta, 4 kuukautta sitten.
  #16765
  Profile photo of Tilley
  Tilley
  Jäsen
  @tilley

  Lähtisin kyllä mukaan! Minulla olisi yksi joukkue, johon voisin liittyä talvikisaankin, mutta yhteyteni siihen on vähän kierron kautta, joten tavarafillari-tiimi olisi parempi. Vielä en siis ole liittynyt mihinkään, joten olen free agent!

  #16767
  Profile photo of Jaakko Rantala
  Jaakko Rantala
  Jäsen
  @jrantala

  JES, kiinnostuneita löytyi heti.

  Perustin joukkueen: Tavarafillari. Osallistumiskoodi: tavarafillari

  Sinne vaan kilometrejä merkkaamaan!

  Vappu:
  Tsemppiä! Jouduin itsekin pitämään taukoa, kun oululomalla sormeen tempaistu 7 tikkiä teki sen, että eka viikko piti mennä autolla =(
  Kun tuosta uskalsin pyörän tankoa puristelemaan, niin sitten ei Bullittilla pysynyt pystyssä loskakelissä. Oli pakko ajella autolla toinenkin viikko…

  #16786
  Profile photo of Tilley
  Tilley
  Jäsen
  @tilley

  Liityin tiimiin ja kirjasin tammikuun kilometrit. Sähköavusteisellahan saa vain puolet kilometreistä laskea mukaan.

  #16787
  Profile photo of Jaakko Rantala
  Jaakko Rantala
  Jäsen
  @jrantala

  Juu, näinhän se on ja sulla tuleekin Tilley paljon kilometrejä, kun sulla on puolituksenkin jälkeen noin monta jäljellä =)

  #16788
  Profile photo of Ursula
  Ursula
  Jäsen
  @ursula

  Ai pahus, toi sähköfillarisääntö syö kyllä mun kilometrejä pahasti..
  No, mukaan silti, pyöräilypäiviä kertyy ainakin vaikka kilometrit ei niin huimia olekaan.

  #16790
  Profile photo of vappu
  vappu
  Osallistuja
  @vappu

  Liityin tavarafillari-joukkueeseen, kun oivalsin, että tammikuussahan olen kerännyt meille ihan hyvin kilometrejä. Helmikuusta on luvassa hiljaisempi, mutta tuleehan aina välillä joku matka tehtyä pyörällä täällä Tampereen sohjossakin.

  #16791
  Profile photo of Tilley
  Tilley
  Jäsen
  @tilley

  Jes, innokkaita talvipyöräilijöitä löytyi tiimiin runsaasti, hienoa! Kyllä näköjään noita kilometrejä tulee, mitäs hankittiin päiväkotipaikka nassikalle niin kaukaa. Tammikuussa puolittamattomia tavarafillarilla 235, mutta miksi ihmeessä kilometrikisa alkaa vasta 15. päivästä?

  #16800
  Profile photo of Jaakko Rantala
  Jaakko Rantala
  Jäsen
  @jrantala

  Mulla ei tule nyt yhtään ajoa, kun ei ole tiet siinä kunnossa, että pystyy ajamaan. Toivottavasti ensi viikolla olisi ajokelejä! Miten Tilleyllä, pysytkö pystyssä loskassa? Tyhjällä pyörällä ilman lapsia siis, on vaikea edetä pehmeässä lumessa, keula vetelee minne sattuu = reipasta kävelyvauhtia / hölkkävauhtia ihan korkeintaan uskallan ajella.
  PS. Onko sulla canopy lapsille sun pyörässä? Kuvasta päätellen ei…

  #16804
  Profile photo of Tilley
  Tilley
  Jäsen
  @tilley

  Kuten tuolla toisissa ketjuissa olen kertonut, täällä Kuopiossa tuntuu olevan harvinaisen hyvä talvikunnossapitotilanne, joten loskaa tai ylenmääräistä pehmeää lunta ei ole hirveästi tullut vielä kohdattua. Sen verran kuitenkin, että tiedän kyllä tuon keulan vetely -ilmiön. Yhdessä kohtaa vakioreitillä, jossa tulen tyhjällä pyörällä semimaasto-oikoreittiä, olen pari kertaa sen kokenut. Eli pyörä sahaa laidasta laidaan muodostaen kaunista siniaaltokäyrää, jonka amplitudi on suunnilleen pyörän akselivälin mittainen, näin teknisin termein ilmaistuna. 🙂 Hankala olisi kyllä mennä, jos tuollaista olisi aina.

  Pyörässä on kyllä nykyään kuomu, virittelin sen vanhasta halpisperäkärrystä, jonka ostin käytettynä 50 eurolla. Tällainen:

  Pyörä edestä

  Pyörä takaa

  • Profile photo of Tilley Tilley muokkasi tätä vastausta 4 vuotta, 4 kuukautta sitten.
  #16806
  Profile photo of Jaakko Rantala
  Jaakko Rantala
  Jäsen
  @jrantala

  Hei,

  Kopasta:
  Ei paha. Hinta ok. Bullittin oma canopy taisi olla 700e(penkki, turvavyöt, lattia ja monipuolinen toiminnoiltaan, että en kyllä valita). Mutta nyt se on mennyt rikki, joutuu ompeluhommiin. Vetoketju irronnut 10cm matkalta toiselta kyljeltä. Kyselin takuusta, mutta hra Bullitt vastasi, että kannattaa ommella vaan ja pahoitteli vaivasta… Sain suosituksen ompelua harrastavilta sukulaisilta, että ompeluun voisi käyttää siimaa. Eli sellaista nyt ostamaan, en harrasta kalastusta, joten sitä ei meiltä valmiina löydy 🙁

  Aurauksesta:
  Tässä Vantaalla aurataan kyllä nopeasti nuo kaikki pyörätiet mitä tarvitsen, mutta ei aurata levy ihan asvalttia myöten, kun eihän se nyt tuota n.3cm kerrosta räntää ehdi sataa klo7 mennessä aamulla ja joka aamu. Ja juuri tuossa loskassa alkaa ne siniaaltokäyrät onnistumaan…

  #16807
  Profile photo of Tilley
  Tilley
  Jäsen
  @tilley

  Renkaillakinhan on merkitystä.. Fillarifoorumilla ainakin manaillaan cyclocross-pyörien kapeiden renkaiden kiemurtelua. Mahdollisimman leveä rengas olisi sohjossa paras. Toi 20-tuumainen Marathon Winter on 42-millisenä tällä mittapuulla turhan kapea.

  #16808
  Profile photo of Tilley
  Tilley
  Jäsen
  @tilley

  Noniin, vaimokin liittyi tavarafillari-joukkueeseen. Vaikka ei kai tässä joukkueessa pääsykriteereinä ollutkaan perhe/tavarapyöräily, tulee hänelläkin noin puolet kilometreistä kärryä vetäen.

  Ja olen itsekin pyöräillyt muutamia matkoja normipyörällä ilman kuormaa, mutta kaikkihan lasketaan!
  (Offtopic: Pikainen rengaspaine -testi: Maastopyörällä 57-millisellä Nokian Gazzaloddi Core -renkaalla 1,5 bar rullasi normi-kevyenliikenteenväylällä selvästi huonommin kuin 2 bar. Lähdin tuolla tosi alipaineisella renkaalla liikkeelle ja piti pysähtyä huoltikselle lisäämään ilmaa. Joku raja niissä alhaisissa paineissakin siis.)

Katselet viestejä 1 - 15 (kaikkiaan 31 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin