Alavalikko

Tavarafillariblogi Tavarafillarifoorumi Tavarafillari.fi Tavarafillarin uudistus / huhtikuu 2014: kommentteja!

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of Teppo Teppo 5 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Katselet viestejä 1 - 15 (kaikkiaan 29 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #15156
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Huh, melkoinen rypistys on takana ja Tavarafillarin uusi ulkoasu on julki.

  Kirjoittelen tästä varmaan enemmän vielä blogissa, mutta muutama pääasia:

  – Uudistuneen Tavarafillarin pitäisi olla nopsakampi ja sikäli parempi mm. kännykällä. Mikä fiilis, toimiiko nyt nopeammin?
  – Kirjautuneille tarjoillaan nyt etusivuksi tuoreimmat sivuston päivitykset, vrt. twitter / facebook.
  – Tavarafillariin voi perustaa ryhmiä ja ryhmillä voi olla omat keskustelunsa. Ennen kaikkea tämä on tarkoitettu paikallistoiminnan järjestelyyn.
  Tukituotekauppa muuttui nyt tavarafillaritavaran kauppapaikaksi, jossa on esillä useiden kauppiaiden tarjoomuksia. Tavarafillari.fillä on tässä välittäjän rooli. Toivottavasti kauppapaikka helpottaa hyvien pyörien ja tarpeiden löytämistä. Kamaa ja kauppiaita on tulossa vielä lisää.
  – Tavarafillarilla on nyt myös uutiskirje, jonka voi tilata. Sinne on tarkoitus koota viikon lopuksi viikon puheenaiheet ts. uudet postaukset, vilkkaimmat keskustelut ja mahdolliset tarjoukset tms.
  – Ja sittenhän tää ulkoasu meni aikalailla uusiksi. Tarkoitus oli, että etenkin kännykällä lukeminen olisi entistä helpompaa.

  Mielipiteitä saa esittää. Ja jos jokin asia ei toimi, niin kertokaa ihmeessä. Ei ollut varaa palkata apina-armeijaa testaamaan sivustoa, vaan käyttötestit ovat aikalailla satunnaisia.

  BTW, kannattaa varmaan tyhjentää Tavarafillari.fi-sivuston osalta evästeet selaimesta ennen kuin ryhtyy uudistettua versiota käyttämään. Vanhojen asetusten jäänteet saattavat vähän haitata kokemusta…

  #15170
  Profile photo of pisara
  pisara
  Jäsen
  @pisara

  Hyvältä näyttää! Ensivaikutelmana raikkaat värit. Näin äkkiseltään olen kaiken tarvittavan löytänyt valikoista.

  #15266
  Profile photo of janim.
  janim.
  Osallistuja
  @janim

  Vaikuttaa nopeammalta ja jännittävältä. Hyvä hyvä!

  #15278
  Profile photo of Teemu
  Teemu
  Jäsen
  @teemu

  Hienolta näyttää, mutta voisiko tuo ylälaidan banneri olla hieman pienempi? Läppärin näytöllä se varaa tosi ison osan sivusta.

  #15281
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Kiitos kehuista @pisara, @janim ja @teemu! Pitää harkita tuota bannerin pienentämistä. Jotenkin otin täyden ilon irti mainosbannerista luopumisesta ja käytin sen tilan sitten omaan logoon… Ehkä siitä voisi siivun ottaa takaisin sille varsinaiselle sisällölle…

  #15298
  Profile photo of Jeremias
  Jeremias
  Jäsen
  @jerrypa

  Lumia800 (joo en oo päässy eroon) vähän hidasta, mutta varmaan tottuu. Ei hyppää viestiin vaan alkuu jonka jälkeen joutuu selaamaan alas asti.
  Nuo bannerissa olevat pikkukuvat tekstien edellä ja RSS, Twitter ja Face logot on laatikoita.

  Käytin aina vanhassa sitä http://tavarafillari.fi/tapahtumat/ se oli hyvä kun näki kaiken pötkössä. Onko tässä vastaavaa?

  #15299
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  @jerrypa, tapahtumasivu on nyt kirjautuneiden käyttäjien etusivu, noin oletuksena. Eikö toimi? Se löytyy kyllä osoitteesta http://tavarafillari.fi/uutisvirta, mutta tosiaan, pitäisi tulla kirjautumisen jälkeen esiin ihan ilman eri kommervenkkejä.

  Selitätkö, mitä tarjoitat, että ei hyppää viestiin? Siis kun klikkaa mitä missä mihin viestiin? (I’ll se what I can do about it)

  Hitaus on ajoittaista ja vähän arpapeliä. Saitti on yksinkertaistuksista huolimatta sen verran monimutkainen että meinaa olla palvelusopimukselle liikaa. Nopeutta olisi tullut lisää, jos olisi luopunut kaupasta tai yksityisviesteitä, mutta en ollut valmis kumpaankaan. Nyt sivusto alkaa välillä laahata, kun kävijöitä on paikalla paljon (parisenkymmentä riittää) yhtä aikaa.

  Jos kauppa alkaa käydä tavarafillarin kaupassa, on varaa ostaa enemmän suoritintehoa ja saa nopsemman sivuston. Toivotaan ja pidetään peukkuja ristissä.

  Lumia on kyllä surullinen juttu. Siinä kun on Internet Explorer joka on nettisivuntekijöille se kaikista v-mäisin selain. Ja mikä ikävintä, suomessa tosi iso osa mobiilikäyttäjistä käyttää sitä, toisin kuin maailmalla, mistä saa ostettua perusleiskoja järkihintaan. Pitää varmaan nörtätä vielä vähän enemmän, että saa lumia-kokemuksenkin kuntoon.

  #15300
  Profile photo of Ursula
  Ursula
  Jäsen
  @ursula

  Harmittelin samaa kun @jerrypa, eli miten uutisvirrasta pääsee suoraan kyseiseen keskustelupalstaviestiin eikä keskusteluketjun alkuun.

  Kokeilemalla sitten keksin miten. Ei minusta erityisen loogista, mutta viestin kellonaikaa klikkaamalla pääsee oikeaan kohtaan. 🙂

  Toinen asia joka hämmentää uutisvirrassa on että tapahtumia voi kommentoida suoraan etusivulta, mutta viestejä ei. Nyt kun löysin ton kellojutun, niin vastaaminen on yhden klikkauksen päässä, eli ihan ok, vähän hassua vaan.

  #15302
  Profile photo of Jeremias
  Jeremias
  Jäsen
  @jerrypa

  Kokeilemalla sitten keksin miten. Ei minusta erityisen loogista, mutta viestin kellonaikaa klikkaamalla pääsee oikeaan kohtaan.

  Ei toimi tässä vanhassa Lumiassa jos meinaat sitä mikä näyttää esim. ”23 minuuttia sitten”. Eli menee aina alkuun. Olisiko ”alas” linkki vaikea tehdä? Menisi keskustelun loppuun.

  Viskonut muuten uusimman postauksen ketjun väliin pari kertaa.
  Ensimäisellä kerralla korjaantu kun editoi. Toinen kerta tässä juuri kirjoittamani vastaus. http://tavarafillari.fi/keskustelu/aihe/o-islabikes-beinn-20/#post-15301

  #15303
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  @jerrypa, mun pitää testata mun omalla Noksulla, miten toi toimii. Pitäis siis mennä siitä kellonajasta kohdalleen.

  Kieltämättä ihan kaikki jutut eivät ole sillälailla loogisia kuin voisi olla. Tässä on vähän sen armoilla, mitä avoimen koodin yhteisö on pannut kasaan, kun kaikkea ei kannata kuitenkaan koodata alusta asti. Pitää katella, mitä niille voisi tehdä muokkaamalla.

  Ohjeen nyt vähintään, mutta systeemissähän on vikaa, jos sen käyttöön pitää neuvoa.

  #15304
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Ja @jerrypa huomasin kanssa, että sun kommenttisi palstalla menee hassuun kohtaan. Vika ei ole varmasti sussa, mutta jostain syystä tää sattuu kaikkein varmimmin just sun kommenteihisi. Pitää koettaa löytää vika ja korjata.

  Mahtavaa, että raportoitte. On pirusti paljon helpompi parantaa, kun tietää, mistä kohdasta pitäisi parannella. Itse muuttuu sokeaksi itse tehdyile virheille, ja toisaalta niitä ei välttämättä tule omassa käytössä vastaan. Keep it coming!

  #15305
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  @ursula, en ole varma, pystynkö tekemään mitään tuolle epäloogisuudelle, että toisia asioita voi kommentoida uutisvirrassa ja toisia ei.

  Nörttiselitys: Uutisvirrassa voi kommentoida juttuja, jotka ovat ”uutisvirran tapahtumia”. Sen sijaan keskustelupalstan ja blogin juttuja ei voi kommentoida suoraan uutisvirrassa siksi, etät sitten niihin olisi kommentteja kahdessa paikassa – uutisvirrassa ja blogissa/keskustelupalstalla. Systeemi on sen verran dorka, ettei se osaa siirtää uutisvirran kommentteja blogiin/keskustelupalstalle.

  (Tähän hyväntahtoinen selitys on se, että koska tämä on avoimen koodin ilmainen systeemi, uutisvirran ovat koodanneet yhdet nörtit ja keskustelupalstan ja blogin toiset. Palikat eivät osaa jutella keskenään ihan täydellisesti. Tiukempi käyttäjäkommentti tietenkin on, että pankaa homma toimimaan, selitykset peppuun 🙂 )

  #15318
  Profile photo of Jeremias
  Jeremias
  Jäsen
  @jerrypa

  [quote=15304]Mahtavaa, että raportoitte. On pirusti paljon helpompi parantaa, kun tietää, mistä kohdasta pitäisi parannella.
  [/quote]

  Vähintä mitä tässä pystyy tekemään asian edistämiseksi. 😉

  ps. Pitäisikö tavarafillari.fi tarroja hommata. @otaopa :n kanssakin juttelin, että porukkaa tulee aina juttelemaan fillarista, niin pieni tarra voisi olla kova sana.

  #15319
  Profile photo of Teppo
  Teppo
  Avainmestari
  @teppo

  Tarrat on hyvä idea. Mä oon vaan nyt täysin pa, kaikkaikki paidoista tulleet rahat meni ulkoasu-uudistukseen eikä kaupasta tule vielä mitään. Ehkä vois tehdä ns joukkorahoituksena eli panna ennakkotilauksena ja tilata tarrat, kun on tarpeeksi kolehtia painokoneen käynnistämiseen.

  #15321
  Profile photo of Jeremias
  Jeremias
  Jäsen
  @jerrypa

  Messissä. Tavoite ja aika. Eikö se sillä lähde liikenteeseen.

Katselet viestejä 1 - 15 (kaikkiaan 29 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin