Alavalikko

Tavarafillariblogi Tavarafillarifoorumi Perhefillarin varusteet ja huolto Urban Arrowin sadekuomu ei ole vesitiivis

Tässä keskustelussa on 1 vastaus, , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of Niklas Niklas 2 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Katselet viestejä 1 - 2 (kaikkiaan 2 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #17864
  Profile photo of antoine
  antoine
  Jäsen
  @antoine

  Hankin Urban Arrowin noin kuukausi sitten ja olen tähän asti hyvin tyytyväinen. Mutta samaa en voi sanoa pyörän sadekuomusta, joka ei oikeasti suojaa sateelta. Käytän tällä hetkellä turvakaukaloa pyörän laatikossa, ja se on jo päässyt kastumaan pari kertaa.

  Ensinnäkin kuomun muotoilu on naurettava, takaosa on puoli hyttysverkko, puoli auki, joten vettä tulee helposti sisään jos sataa silloin kun pyörä on pysäköity ulkona. Epäilen että vettä tulee myös velcro-nauhan saumojen läpi kuomun yläpuolella, ja sieltä tippuu penkille.

  Onko jollakulla samanlaisia kokemuksia? Ja onko joku keksinyt ratkaisun kotikonstein?

  #17914
  Profile photo of Niklas
  Niklas
  Jäsen
  @niklas

  Täytyy sanoa etten ole huomannut samaa, vaikka sadekuomu on ollut käytössä vuoden ympäri vuoden verran ja lapsi on usein nukkunut pysäköidyssä pyörässä. Onko vettä tullut lähinnä penkille, vai onko siitä tullut pidemmälle laatikkoon? Vetoketjut tuskin kuitenkaan vuotavat?

  Meillä on ollut kaukalo Urban Arrown sovittimessa (ks. myyntipalsta), joten kaukalo oli ihan laatikon keulassa ja aika korkealla. Teillä ilmeisesti laatikon pohjalla? Sadekuomu on myös vanhempaa mallia, jossa ei ole velcroa, joka ilmeisesti on tarkoitettu kuskin sadeviitan kiinnitykseen. En ole huomannut että penkillekään olisi tullut montaa pisaraa vettä, mutta toisaalta vanhempi lapsi on ollut laatikossa lähinnä pyörän liikkuessa, eikä sen ikäistä enää sade haittaa, kun on yleensä muutenkin pukeutunut kelin mukaan. Lisäksi pyörän säilytys autotallissa kuivattaa kuomun kokonaan joka yö. Toisaalta jos sade pääsee tuulen kanssa suoraan hyttysverkolle se voi hyvin valua verkosta penkille, vaikka en itse ole kiinnittänyt siihen huomiota.

  Itse olen kyllä ollut tyytyväinen takaosan avoimuuteen, koska ilma vaihtuu paremmin kuomun alla, eikä ilma ole niin kosteaa sisäpuolella. Leikki-ikäisillä voisi äkkiä tulla kylmä kun kosteasta laatikosta tulee ulos kylmään ulkoilmaan.

  Saisikohan takaosan yli heitettyä pysäköintiä varten jonkun kevyen kankaan, jos pistäisi vaikka siihen velcroon kiinni? Se estäisi ainakin verkon läpi tulevan veden. Senhän ei tarvitse olla vesitiivis, kunhan vesi valuu sitä pitkin laatikon ulkopuolelle. Jos se menee sopivasti saumojen yli, niin saisi samalla mahdolliset saumojen vuodotkin tukittua.

Katselet viestejä 1 - 2 (kaikkiaan 2 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin