Alavalikko

Tavarafillariblogi Tavarafillarifoorumi Perhefillarin varusteet ja huolto Vauvan kuljetus laatikkofillarissa – vinkkejä?

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of Liikkuva Laatikko Liikkuva Laatikko 1 vuosi, 10 kuukautta sitten.

Katselet viestejä 1 - 4 (kaikkiaan 4 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #18088
  Profile photo of Maria Pilvimaa
  Maria Pilvimaa
  Jäsen
  @matu

  Heip,

  meidän perheellä on Christiania light kellarissa ja keväällä tulossa vauva. Mietin tässä jo etukäteen, että miten vauvan kuljetus fillarin laatikossa olisi nokkelinta?

  Olisko vinkkejä?
  Autoistakaan ei ole kokemuksia, joten oma tietämys turvakaukaloista ja sen sellaisista on aika vähäistä. Olettaisin kuitenkin, että joku ratkaisu, jossa turvakaukalon telakka pultataan laatikon pohjaan ja turvakaukalo asennetaan siihen aina tarvittaessa, olisi paras.

  Pyörällä kulkee luultavasti myös n 3 v lapsi kaukalon lisäksi (mikäli mahtuu) tai jotain muuta tavaraa.

  Tämän luin kyllä: http://tavarafillari.fi/blog/2011/04/24/nain-kiinnitat-turvakaukalon-laatikkopyoraan/#lightbox/6/

  Erityisesti minua siis kiinnostaa, jos on jotain malleja ja merkkejä heittää noista kaukaloista, että mitkä on testattu ja toimivaksi todettu laatikkofillareiden kanssa. Helppous ja mahdollisimman vähän omaa puuhastelua miellyttää valinnassa, joten jos joku autoon tarkoitettu valmis (pyörään sopiva)malli tai pyörään tarkoitettu malli olisi olemassa niin sellainen kiinnostaa.

  #18092
  Profile photo of Heikki
  Heikki
  Osallistuja
  @hnurminen

  Silloin kun meidän lapset olivat vauvaiässä, kokeilimme kahdenlaisia ratkaisuja. Käytössämme oli ja on edelleen kaksipyöräinen Bakfiets.

  Esikoinen matkusti autoihin tarkoitetussa kaukalossa. Kiinnitin laatikon pohjaan samanlaiset koukut kuin linkin ohjeessa ja vetäisin kaukalon liinalla kiinni koukkuihin. Hyvin pysyi. Ongelmana tässä oli se, että penkille ei voinut panna mitään, etteivät rojut putoile lapsen päälle, eikä jalkatilaa jäänyt toiselle lapselle.

  Kun toinen lapsi tuli maailmaan ja voimistui sen verran, että pääsi ulkomaailmaan, oli keksittävä jotain muuta. Hankin käytetettynä pyöräilykäyttöön tarkoitetun Weber-kaukalon. Kaukalo oli hyvä hankinta: ostin sen edullisesti käytettynä, se oli käytössä hyvä ja myin sen eteenpäin aikanaan samalla hinnalla kuin olin ostanutkin.

  Kaukalon kiinnittäminen oli helppoa. Otin toisen puolen turvavyöt irti takaseinästä. Panin tilalle lyhyen liinan (n. 40 – 50 cm) ja tein siihen nahkapaskalla reiän siten, että liinan lukko jäi mukavasti näkyville, kun liina oli pujotettu kaukalon rei’istä. Toisesta päästä kiinnitin kaukalon pohjalla oleviin koukkuihin toisella, mutta pidemmällä liinalla. Kaukalo asettui hyvin takaseinän ja penkin väliin. Liinat vaan kiinni ja menoksi.

  Meillä ainakin Weberin kaukalo ajoi asiansa hyvin. Likat saivat seurustella keskenään, vauva näki maailmaa ja laatikon pohja jäi vapaaksi. Välillä kaukalon puolta piti vain vaihtaa, koska vauvan katse hakeutui koko ajan isosiskoon. Kuomukin asettui kaukalon ylle hyvin.

  Weberin kaukalo on tarkoitettu peräkärrykäyttöön, mutta hyvin tuo kulki Bakfietsinkin penkillä. Siron kaukalon viereen jäi vielä tilaa toiselle lapselle. Ennemmin siis sellainen kuin kolho autokaukalo.

  Christianian laatikon ja penkin mittasuhteita en tiedä, joten en osaa sanoa istuuko kaukalo siihen yhtä hyvin.

  #18094
  Profile photo of Niklas
  Niklas
  Jäsen
  @niklas

  Jos haluaa hyvän valmiin ratkaisun voi ostaa tällaisen:
  https://www.tavarapyora-asiantuntija.fi/Producten/babboe-lisavarusteet-babboe-city-bb000037-kiinnitysteline-maxi-cosi-lastenistuimeen.php

  Tuollainen taitaa sopia useimpiin laatikkopyöriin. Koska teline on jousitettu sinne uskaltaa ehkä pistää vauvan hieman aikaisemmin kuin muuten. Lisäksi vanhemman lapsen jalat saattavat mahtua hyvin kaukalon alle tuossa. Meillä oli Urban Arrown oma jousitettu teline ja se oli kyllä loistava (edelleen myynnissä, mutta ei sovi helposti muihin pyöriin). Vauva nukkui monta sataa kilometriä kaukalossa jo ennen kuin hänet olisi uskaltanut pistää jousittamattomaan kaukaloon. Oli aika paljon mukavampi polkea ympäri kaupunkia nukuttamassa vauvaa kun työntää rattaita.

  Jos kaukalon merkkiä miettii, niin MaxiCosi on hyvä valinta tarvikkeiden osalta. Keskieuroopassa kaukalo on yleensä MaxiCosi, joten kaikenlaisia sovittimia sekä rattaille että muihin järjestelmiin on enemmän kun muille kaukalomerkeille.

  #18139
  Profile photo of Liikkuva Laatikko
  Liikkuva Laatikko
  Osallistuja
  @liikkuvalaatikko

  Niklaksen mainitsemaan telineeseen on toistaiseksi sopinut kaikki kokeilemani kaukalot, joista yksikään ei ole tainnut olla Maxi-Cosi. Samaa telinettä saa muuten edullisemmin Liikkuvasta Laatikosta, 89,90€.
  https://docs.google.com/forms/d/1yYXTk-xRLK0J3TWczxiNa-CrwgGQ_pFrp-bK9_ZRr9w/edit

Katselet viestejä 1 - 4 (kaikkiaan 4 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin