Alavalikko

Tässä keskustelussa on , , ja siihen kirjoitti viimeksi Profile photo of Silu Silu 2 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Katselet viestejä 1 - 5 (kaikkiaan 5 viestiä)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #17611
  Profile photo of Silu
  Silu
  Jäsen
  @siljan

  Tervehdys teille, jotka olette koonneet Bullitinne itse tai muuten vain tiedätte asioista. Tarvitsisin neuvoa.

  Olen siis hankkinut Bullitt tavarapyörän (Shimano Nexus 7). Kokosin sen itse. Ongelmia tuli vaihteiden ja jalkajarrun kanssa. Jalkajarru ei jarruta kunnolla ja vaihteiden toiminnassa on hankaluuksia. Vaihteet eivät pysy valitulla vaihteella vaan ”hyppivät” aina kahden vaihteen välillä. Olen säätänyt vaijeria ohjeiden mukaan, mutta asia ei ole korjaantunut.

  Pohdin tässä, olenko tehnyt jonkin virheen asentamisvaiheessa, onko takapyörän asentamisessa sen kummempia kikkoja vai voiko vikaa olla osissa. Toivoisin siis vinkkejä, joiden avulla pääsisin asiassa eteenpäin.

  #17612
  Profile photo of Niklas
  Niklas
  Jäsen
  @niklas

  Vastaan myöhään, mutta ei kukaan muukaan ole kommentoinut.

  Vaihteiden ongelmat ymmärrän tavallaan – niissä voi olla joku säätö pielessä – mutta jarrut kuulostavat vähän oudolta. Eihän jalkajarrussa ole mitään missä voisi olla säädöt pielessä? Jos paikkakunnalta löytyy sopiva pyörähuolto veisin kyllä sinne. Raskaalla kuormalla odottamatta hyppivillä vaihteilla voi kuitenkin saada navankin hajoamaan jos ei ole säädöissä.

  Otathan kuitenkin huomioon että Bullit painaa hieman enemmän kuin tavallinen pyörä? Kun painoa on vielä suhteessa enemmän takapyörällä, niin takapyörää ei polkaise lukkoon samalla tavalla kuin tavallisessa pyörässä vaikka jarrut olisivatkin kunnossa. Vaikea tietenkin tätä kautta arvella mikä on normaalia ja mikä ei.

  #17618
  Profile photo of Silu
  Silu
  Jäsen
  @siljan

  Kiitoksia Niklakselle vastauksesta. Kyllähän vaihteen noita säätöjä ym. on tarkisteltu. Jarrun toiminta on kuitenkin kysymysmerkki. Paremmin sen kuitenkin pitäsi toimia, ihan turvallisuuden vuoksi.

  Vienkin pyörän nyt ammattimiehelle, josko ongelma ratkeaisi.

  #17620
  Profile photo of Jaakko Rantala
  Jaakko Rantala
  Jäsen
  @jrantala

  Mitäs Bullittille kuuluu? Selvisikö?
  Minulla Alfine 8 vaihteisena, jolloin takajarru on hydraulinen, mutta eilen asioilla isompi lapsi mukana n.30-35kg tuli alamäessä ajatus: ”lukkiutuukohan tuo takapyörä, jos oikein kunnolla painaa?” Omaa painoa 105kg ja pyörässä Bullittin oma hytti jne. Eipä lukkiutunut, et on kyllä hyvä pito nastarenkaallakin. Mutta eipä se vauhtikaan yhdellä jarrulla oikein mäessä hidastunut, että kyllä niiltä jarruilta vaaditaan aika paljon näissä vehkeissä!

  #18040
  Profile photo of Silu
  Silu
  Jäsen
  @siljan

  Pitänee laittaa tähänkin postiin lopputulema.

  Vika vaihteiden ja jarrujen huonoon toimivuuteen oli todellakin Nexus 7 napavaihteessa. Kun maahantuojalta saatiin uudet sisuskalut, niin pyörä alkoi toimimaan.

  Suurin ongelma oli saada todistettua, että vika ei ollutkaan kokoajassa (minussa). Pyörän myyjä ja Turkulainen Zygedelic pyöräliike tekivät yhteistyötä ja asiat saatiin selvitettyä.

  Ongelma on siis selvitetty jo kauan aikaa sitten, mutta ehdin unohtamaan jo tämän aloittamani keskustelun.

Katselet viestejä 1 - 5 (kaikkiaan 5 viestiä)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin