Alavalikko

Laatikkopyörä

Vasemmalla kolmipyöräinen laatikkopyörä Christiania light, oikealla kaksipyöräinen Bakfiets Cargobike Long. Photos cc by Mr Jaded and Mark Stosberg

Laatikkopyörässä lapset ja ostokset kulkevat kuljettajan edessä valtavassa laatikossa. Pyörämalli on lasten suosikki, koska he pääsvät matkustamaan pyörän keulassa ja juttelu vanhempien kanssa onnistuu vaivatta. Vanhemmat puolestaan pystyvät pitämään jälkikasvua jatkuvasti silmällä.

Laatikko- ja lavapyörät ovat rakenteeltaan samankaltaisia ison rahdin kuljetuspyöriä. Niiden ero on siinä, että laatikkopyörässä on matkustajia ja tavaraa varten laatikko, kun taas lavapyörässä tavarat ja matkustajat kulkevat matalampireunaisella lavalla.

Laatikko/lava voi olla kuljettajan edessä tai takana.

Laatikko/lavapyöriä tehdään sekä kaksi- että kolmipyöräisinä. Niiden eroja on pohdittu Tavarafillariblogissa.

Laatikko/lavapyörän etu on helppo lastaaminen ja kyky kuljettaa paljon tavaraa. Ne ovat kuitenkin vähän tavallista pyörää vaativampia ajettavia ja maksavat melko paljon. Lue lisää laatikkopyörien hinnoista Tavarafillariblogin Mitä laatikkopyörä maksaa? -artikkelista.

Esimerkkejä laatikko-/lavapyöristä: Bullitt, Bakfiets.nl Cargobike, Babboe, Madsen Cycles, Christiania bikes, Helkama Trans2000.

Laatikko- ja lavapyöristä kannattaa lukea myös Tavarafillariblogista.

Siirry työkalupalkkiin